JAARVERSLAG 2023

Het Jaarverslag met Opperstalspreekmeester Peter Weijs.

Fotoreportages zijn hier te bekijken!

Peter Weijs

Golf Comité Morgen; Penningmeester, beheerder Bitterballenpot en Wedstrijdsecretariaat! Bovenal....Opperstalspreekmeester van onze Golf Sociëteit!

Vrijdag 26 mei

Aan het weer kon het vandaag niet hebben gelegen, een mooi zonnetje, wel iets of wat wind maar dat kon de pret niet drukken.. Helaas was de opkomst (wederom) niet al te groot, zelfs Rene was deze keer niet van de partij, hetgeen ikzelf nog nooit heb meegemaakt,  wat hebben we het toch druk met zijn allen!! We gingen met 6 personen op pad verdeeld in 2 flights van drie. Langzaam begint bij een heel aantal spelers de vorm terug te komen en worden er mooie scores op de kaart gezet. Na zo’n anderhalf uur waren beide flights terug op het terras en kon het nakaarten beginnen. Inmiddels zijn ook de eerste birdies gemaakt en hoe, Haico zet de trend met een birdie op baan 5, waarna Peter W (samen in de flight) zijn eerste birdie maakt op baan 8, dus dacht Haico dan maak ik ook maar weer een birdie! In totaal deze middag 3 birdies. Als dagwinnaar kwam uit de bus opnieuw Haico Dings met een netto aantal slagen van 29! Haico gefeliciteerd. 

De dagprijs werd dit keer beschikbaar gesteld en uitgereikt door Peter v.d. Plas, een zeer bijzondere dagprijs met een bijzonder verhaal, door Peter v.d. Plas mooi onder woorden gebracht. Ik raad degene die hier niet bij waren aan hierover eens te babbelen met Peter. Onze volgende bijeenkomst is op 8 juni de golfdag, onze competitie wordt hervat op vrijdag 23 juni, zorg dat jullie dan aanwezig kunnen zijn, zodat we weer eens 3 of 4 flights weg kunnen sturen

 

De dagprijs van Peter van der Plas met een bijzonder verhaal. 


Vrijdag 6 mei

Opnieuw gingen we als groep buiten de deur spelen, ditmaal Bleyenbeek te Afferden, een 18 holes baan in het fraaie buitengebied van Afferden!! Als je deze 18 holes hebt gespeeld heb je heel wat passen op je teller, wat een afstand(en). Het weer hielt niet over, dan jas aan dan jas uit en paraplu uit de tas, met andere woorden onbestendig en onbetrouwbaar weer. We weten inmiddels dat Jeroen hier geen liefhebber van is, zijn motivatie was dan ook gezakt tot op het nulpunt en tot overmaat van ramp ging zijn paraplu op een bepaald moment ook nog zijn eigen weg. Het einde van het liedje was dat deze in de afvalbak belandde. Al met al werd er (nog) steeds niet geweldig gespeeld met natuurlijk een aantal uitzonderingen, dit waren dan ook de kanshebbers op de dagprijs in Afferden. Dit keer geschonken door Haico Dings, (Huver advocaten). Hij mocht deze prijs overhandigen aan Mill Clevers die dagwinnaar werd op deze lange baan. Mill heeft de mannen een poepie laten ruiken. Super gedaan en op naar de volgende overwinning.. We hebben de volgende wedstrijd op vrijdag 26 mei a.s. op onze homecourse te Baarlo, tot dan!!!


Vrijdag 28 april

Verslagje van René omdat Peter met vakantie is.
Te voorbarig werd in het begin van de week al gemeld dat het vrijdag 28 april slecht weer zou worden.
Dus haakten wat mensen af en de Voorjaarsvakantie werkte ook al niet mee om de flights te vullen.
Niet te min werd het toch nog een heerlijke middag en een lekker zonnetje.
Haico, Geert R., Roy en gast Wim van Knippenberg hadden een prima rondje gelopen op de Berckt.
Deze keer geen prijswinnaar...dat wordt weer op 5 mei in Bleijenbeek met sponsor Haico Dings. De scores tellen wel mee! Tot 5 mei...

Vrijdag 21 april

In het vorige verslag gaf ik aan dat onze volgende wedstrijd op vrijdag 28 april zou zijn, zo is het bekend gemaakt in ons jaarprogramma.
Nu kwam Rene (wie anders) met het idee om er een wedstrijd tussen te voegen, hals over kop werd er bekend gemaakt dat 21 april een extra golfronde gespeeld kon worden. De meeste van ons waren verhinderd, een 5 tal golfers was present om 16.00 uur voor de afslag van flight 1.. de 2e flight sloeg 9 minuten later af.
Ik heb begrepen vanuit betrouwbare bron, dat er geen scores zijn gehaald, omdat de 1e flight het na 3 holes al gezien had, tig ballen kwijt en al 25 slagen op de teller,  de 2e flight kwam in totaal tot hole 6, het wou niet vooruit, dus werd snel het terras opgezocht voor een vloeibare versnapering en een klein bittergarnituur. Het bittergarnituur deze maal gesponsord door BS Morgen. Heren volgende week zijn er nieuwe kansen..


Vrijdag 14 april 

Onze volgende wedstrijd voor de competitie bij de Peelse Golf, in Sevenum. Een prachtige par 5 baan, hier kunnen onze Hardhitters zich uitleven! Daarbij was het een mooie middag met een zeer aangenaam zonnetje. Rene moest natuurlijk weer ter plekke lunchen, Appie, Haico, Roy en ik zelf lunchte met hem mee. Ondertussen kwamen ook de andere 4 medespelers druppelsgewijs binnen. Er werden drie flights van elk 3 spelers samengesteld. 13.36 konden we los, ruim 4 uur later was de eerste flight binnen! Ondanks het betere weer was het spel van de meeste spelers nog niet om naar huis te schrijven, in onze flight (1) werden goede holes afgewisseld met slechte tot zeer slechte scores. 

Uiteindelijk blijkt dat iedereen toch nog moeite genoeg had met de omstandigheden van de diverse banen. Dit resulteerde in de volgende score: 1e 9 holes werd gewonnen door Jeroen Schobbers, de 2e 9 holes werd gewonnen door Rene Luijten. Beide heren hadden na 18 holes een totaal van netto 81 slagen, door de wedstrijdleiding is Jeroen uitgeroepen als Kampioen! (van deze middag). In de totaalscore (gerekend over 3 beste kaarten) is de top 3 op dit moment als volgt:

3e Theo Clevers totaal 132.5   2e Jeroen Schobbers totaal 131.5 koploper per 14/4 Haico Dings 129 punten. Mannen gaan zo door, voor de rest betekent dit, de eerste volgende bal is de belangrijkste en er komen nog veel kansen op 5 super kaarten, maar dat geldt voor de top 3 natuurlijk ook.

Ik heb begrepen dat het nog lang onrustig is geweest op het terras bij de Peelse, onder het genot van een lekker al dan niet alcoholisch drankje en  super lekkere bittergarnituur. Onze volgende wedstrijd staat gepland op vrijdag 28 april, De Berckt te Baarlo. Door vakantieperikelen zal ik op 28 mei en 5 mei verstek moeten laten gaan! Uiteraard wens ik jullie deze vrijdagen veel succes en vooral veel plezier en tot ziens.


Vrijdag 31 maart

De Lente zou al in volle gang moeten zijn, maar dit is weer zo’n dag dat het kan vriezen of dooien, de voorspellingen zijn niet gunstig, toch besluit het comite, de wedstrijd door te laten gaan, Rene komt heel enthousiast vertellen dat we met 11 spelers zullen zijn. Het blijkt echter dat hij vergeten is dat diverse mensen zich alsnog hebben afgemeld, resultaat in totaal met 7 spelers deze middag. Totaal 2 flights, 1x3 en 1x4, het gaat goed tot einde hole 4,  dan krijgen we een flinke bui op ons, het mag de pret niet drukken, alhoewel? 

Een aantal spelers geeft aan dat het na de regen gedaan was met concentratie en dat soort  zaken. Alle holes worden uitgespeeld en Haico dings wordt de dagwinnaar met een nettoscore van 33 slagen. Hij ontvangt de dagprijs uit handen van onze pater familias Rene. Een golfmiddag om snel te vergeten, hole 10, was wederom de beste hole. Proost. Op naar 14 April, dan spelen we op De Peelse, hole 10 t/m 18, we hopen op een goede opkomst en beter weer..Vrijdag 17 maart

onder een heerlijk voorjaarszonnetje gingen we van start met 4 flights, 1x2 3x3 waarbij gezegd dat Peter v.d. Plas aansloot op hole 10, de bedoeling was bij de flight van 2, maar dit werd niet gehaald en Peter sloot aan bij de laatste flight. Het was voor bijna iedereen enorm wennen, de baan was nog niet qualifying en nog op veel plaatsen hard of erg nat. Degene die er het minste last van hadden was de uiteindelijke top drie van deze dag, t.w. Haico Dings, Theo Clevers en Jeroen Schobbers. 

Theo Clevers werd de dagwinnaar en ontving de dagprijs van Roy Willemsen, leuk detail ook vorig jaar was Theo Clevers de eerste dagwinnaar!!! We zijn wat de competitie betreft los.. Na nog een hoop gezelligheid op hole 19, vertrok een ieder weer richting Noord-Limburg. We vervolgen de competitie op 31 maart met een wedstrijd op onze thuisbasis te Baarlo, tot dan en veel succes.


Vrijdag 10 maart

Helaas moest de ronde van 10 maart afgelast worden, het was bagger weer, zoals de dagen daarvoor ook al, de baan was te nat om te bespelen. Ook vorig jaar werd de eerste wedstrijd in Maart afgelast en begon onze competitie op een vreemde baan. Vorig jaar was de eerste wedstrijd om de titel bij Golfhorst, (waar het na de wedstrijd beregezellig was, met lekkere maar dure bitterballen) dit jaar gaan we starten om de punten bij Golfbaan Crossmoor te Weert.


Vrijdag 17 februari

Vrijdag voor carnaval, 17 februari speelde we onze 2e wedstrijd, ook nu was de baan nog niet qualifying, dus opnieuw een alternatief spel gespeeld. Ditmaal stokkenspel, hoe minder stokken men meeneemt des te meer slagen extra mee! 

Er waren spelers met een drietal stokken en de putter maar ook golfers die met 1 stok en de putter op pad gingen. Na een mooie ronde konden we het klassement opmaken. Bij de eerste drie, 2x Peter en Roy Willemsen, beide Peters hadden 20 punten maar Roy liep maar liefst 28 punten bij elkaar. 

Roy speelde met ijzer 9 en putter. Na nog enkele drankjes ging iedereen zijn eigen weg, op naar de carnaval 2023.  Alaaf.


Vrijdag 3 februari

We starten het seizoen op 3 februari 2023, we verwelkomen 2 nieuwe golfleden op deze middag, te weten Marc Puijn en Appie Weijs.
Omdat de baan niet Qualifying is, spelen we een alternatieve vorm, er wordt gekozen voor Vossenjacht. Rene, Geert en Peter zijn de vossen en zetten een nieuwe par per baan, het is de bedoeling dat de spelers die na de vossen komen hier zo dicht mogelijk bij zitten, niet wetende wat de actuele par van elke hole is. 

De vossen hebben de par niet hoog gelegd, omdat ze zeer wisselvallig speelde, wie komt hierbij in de buurt, uiteindelijk waren de 3 beste Haico Dings (3) Jeroen Schobbers en Marc Puijn (gedeeld 1e) Omdat Jeroen de laatste hole beter speelde werd hij uitgeroepen tot winnaar van de dag.
Tijdens de afterparty werd Marc Puijn voorgesteld aan de rest van de groep, hij heeft zijn visitekaartje afgegeven. 

Aan het einde van het seizoen zullen we meer weten over Marc zijn golftalent.


GOLF VERBINDT

Meld je aan bij onze club die verbindt