Fotoreportage Golfmidweek Oostenrijk 2023
2023 was het 1e jaar dat we een Golfmidweek hebben georganiseerd in Oostenrijk!
Op dit moment neemt de Golfmidweek nog geen vaste plaats in binnen ons programma.
Hou de agenda in de gaten.... 

Dag van aankomst met aansluitend een heerlijk diner!

Peter Weijs, Bert Janssen, Geert Rongen, Ger Geurts, Appie Weijs, Haico Dings, Jeroen Schobbers,  Jos Mulders, Lucienne Mulders, Marc Peters, Mill Clevers, Theo Clevers, Niels de Groot, Peter van der Plas, Roy Willemsen, Jan Vorstermans, René Luijten. 

Golfreis Oostenrijk (8 tot 13 sept 2023)

We zijn inmiddels al weer enige dagen thuis als ik dit verslag begin te schrijven, telkens denk ik dan vorige week speelden we daar en daar, deze golfreis is nog niet zomaar verdwenen uit mijn systeem.  Dames en heren het was geweldig, wat een mooie groep mensen, wat een saamhorigheid en wat een gezelligheid, daarbij tussendoor ook nog golf gespeeld op schitterende banen. Zoals ik al zei was het een eer om jullie bij ons te gast te hebben in St. Lorenzen ob Murau, prov. Steijermarken. Petje af, Chapeau.

De reis begon voor sommigen op donderdag (Rene en Roy) al voor het middaguur, een andere groep vertrok tegen 23.00 uur om de hele nacht door te kachelen en in de vroege ochtend te arriveren op plaats van bestemming, de rest verzamelde zich tegen 5.00 uur in de morgen en aanvaarde de reis naar Oostenrijk. De groep die in de ochtend arriveerde zorgde voor de boodschappen, koud bier etc. dat was de afspraak, zo gezegd zo gedaan. 

In de namiddag liepen eerst Roy en Rene binnen, daarna arriveerde Jos en Marc, gevolgd door Luciën, Mill en Theo, de groep met Appie, Haico, Jeroen, Ger en Niels arriveerde niet veel later en het gezelschap was compleet. Al snel bleek dat het bier dat in de koelkasten lag niet koud genoeg kon worden want het was dorstig weer. 

Wat nu? Snel lokaal een aantal gekoelde kratten bier geregeld en we konden verder met het indrinken voordat we gingen eten bij ons restaurant the Eagle, behorende bij de plaatselijke golfbaan. (afstand: 25 minuten lopen) Tegen 19.00 uur werden we verwacht in het restaurant waar we alle avonden werden verrast met een dagmenu of een menu naar keuze en dit alles voor een mooie prijs. 

Na het eten wandelden we als groep weer terug naar de tijdelijke thuisbasis aan de Kreuzfeldweg, hier werd nog lang nagepraat door een aantal gasten, terwijl er ook mensen waren die langzaam bewust werden dat het al met al toch een lange en vermoeiende dag was geweest. Tegen 2.00 uur lag iedereen wel te bed, opladen voor de eerste uitdaging Golfplatz Mariahof..

Zaterdag 9 sept.

Een ploeg(je) ging al vroeg boodschappen doen in Murau bij de Lidl, broodjes, fruit, chips e.d. moesten er ingekocht worden. De rest van het gezelschap had binnenshuis de taken goed verdeeld zo werd er gezorgd voor gebakken eieren met spek, gekookte eieren en anderen zorgen ervoor dat de tafels werden gedekt, toen was de harmonie in deze groep al goed te zien. Na het ontbijt de boel opgeruimd en koers gezet naar Mariahof, waar we onze eerste ballen gingen slaan. Het werd een texaxscramble wedstrijd op een fantastische golfbaan met vele hoogtemeters en prachtige vergezichten. 

Na een kleine 5 uur lopen waren alle flights binnen en werd er nog gezellig nagekaart  op het terras waar het goed toeven was in het heerlijke zonnetje. Ik zelf werd aangesproken door de voorzitster van deze club, zij waren vereerd met het bezoek van deze grote groep nederlandse golfers en beloofde ons een extra korting als wij nog eens terug komen. Na het douchen, werden we weer verwacht op ons homecourse voor het avondeten en de uitreiking van de dagprijzen. Uiteindelijk bleek dat de flight met de kaarten Koningen had gewonnen. Opnieuw was het na het eten nog lang onrustig op het terras van onze vakantiewoningen.

Zondag 10 sept.

Vandaag stond de golfbaan bij de Red Bull ring op het programma, dit betekende op tijd weg rijden, dus ook vroeg ontbijten! Maar we hadden de broodjes gemist die we bij de Lidl besteld hadden, ik was er zeker van dat deze winkel ook op zaterdag open zou zijn tot 19.30 uur, maar 18.00 uur was het sluiten. Wat nu?? Na enig brainstormen kwamen we op het idee om ons homecourse restaurant in te schakelen en vragen of zij voor ons een ontbijt konden verzorgen. Nou dat hebben we geweten, opnieuw werden we verrast met heerlijke uitsmijters, goed belegde broodjes en een dito lunchpakket. Ik zou zeggen: CHAPEAU! 

Na het ontbijt een uurtje reizen en we waren in spielberg, hier lag een lange maar geheel vlakke golfbaan met vele waterstromen, beekjes, vijvers etc. De flights waren deze morgen opnieuw ingedeeld via het trekken van een speelkaart, de azen mochten beginnen en de tienen sloten de rij. Opnieuw was het een schitterende dag, wbt het weer, en werd er door sommigen ook goed gescoord. 

Tijdens het avondeten bleek dat Jeroen Schobbers de winnaar was van dag twee. Jeroen nogmaals gefeliciteerd. Na het eten werd er door een groep terug gelopen en anderen werden door Luciën naar huis gebracht, de wandelaars konden onderweg genieten van een prachtige sterenhemel met de melkweg, grote en kleine beer. Ook nu weer duurde het even voor het rustig werd bij onze woningen.

Maandag 11 sept.

Vandaag een tripje de andere kant op, in salzburgerland ligt het plaatsje Katsberg/lungau, hier gingen we die dag spelen. 45 mimuten in de auto en we stonden op deze mooie baan, de parkeerplaats was goed gevuld, dus redelijk druk. Onze flight tijden waren geboekt dus verder geen enkel probleem. We spelen vandaag Vossenjacht, het golfcomite bestaande uit Geert, Roy, Rene en Peter W. gingen voorop om een nieuwe par te bepalen. 

De overige spelers moeten pogen deze par te benaderen of ook te spelen. Het spel van de vossen was niet erg goed dus er werden op een aantal holes belachlijke hoge parren gescoord, benieuwd wie deze wedstrijd, die je dus eigenlijk niet wil winnen gaat winnen. Na opnieuw een kleine 5 uur over de 18 banen te hebben gesjouwd bleek dat Theo Clevers de meeste punten had verzameld en tijdens het avondeten werd uitgeroepen tot dagwinnaar van de maandag. 

Na het eten hetzelfde ritueel als de dagen ervoor, er waren wandelaars en er waren er die graag met de auto richting Kreuzfeldweg gingen. De avond die volgde was hilarisch, tranen rolden bij menig geen over de wangen toen Rene van leer trok en ging uitleggen hoe hij enkele mensen binnen deze groep zag. Tegen 2.30 uur hebben we toch maar ons bed opgezocht, voor ons lag alweer de laatste golfdag.

Dinsdag 12 sept.

Vandaag gaan we spelen in Murau/Kreischberg de golfbaan op 2.2. km afstand van onze vakantiewoningen, we noemen het al onze homecourse, we waren benieuwd hoe deze baan zou zijn. Vanuit het restaurant hadden we al vele malen uitgekeken over een gedeelte van deze golfbaan, iedereen was zich wel bewust dat het er allemaal goed bij lag. Na het ontbijt waren er eerst een aantal officiële momenten. Natuurlijk moesten er foto”s gemaakt worden van de vakantiewoning(en) met  de bijbehorende BS Morgen vlaggen, zo gezegd zo gedaan. Daarna abmars naar de golfbaan, nu in omgekeerde richting, een aantal ging te voet, een aantal met de auto. 

Op de golfbaan werden opnieuw een aantal foto’s gemaakt met vlaggen en bijbehorend Murau bier. Rene was tevreden gesteld zijn moment had hij gehad. Tegen 12.00 kon de eerste flight van start, tegen 12.40 vertrok de 5e en laatste flight. Golfbaan Murau/Kreischberg was erg mooi, afwisselend en lag er fantastisch goed verzorgd bij. Algemene ervaring van bijna iedereen, een volgende keer, 2x Mariahof spelen en 2x Murau/Kreischberg, waaruit geen twijfel bestaat welke banen de meeste indruk hebben gemaakt. Maar er liggen in de omtrek nog andere banen, wellicht moet je hier iets verder voor rijden maar naar men zegt ook de moeite waard. Omdat we vandaag niet hoefde te reizen zaten we rond 16.30 uur op het terras en konden direct ook overgaan op alcoholische versnaperingen. 

Nadat de laatste flight binnen was, werden de punten geteld en bleek er een dagwinnaar te zijn, maar vandaag werd ook de algemeen winnaar bekend gemaakt. Maar voordat we met de prijsuitreiking konden beginnen hebben we eerst afscheid genomen van onze prive ober, snel ff met het hoedje rond gegaan en hem een mooie fooi meegegeven, hij heeft ons beloofd naar Nederland te komen en ons op te zoeken, we laten ons verrassen. Tijdens en na het eten, (ons laatste avondmaal in dit restaurant, voorlopig) de dagprijs, winnaar Jos Mulders, en de winnaar van het algemeen klassement bekend gemaakt. 

Jeroen Schobbers heeft de eer om de eerste winnaar te zijn van Golfreis Oostenrijk, hij ontving een zeer persoonlijke prijs uit handen van onze ultieme leider RENE LUIJTEN. Daarna ging Rene nog ff verder met het bedanken van een aantal mensen, zoals jullie dat allemaal wel kennen. Tegen 22.00 uur vertrokken we voor de laatste keer weer richting ons slaapadres, opnieuw een gedeelte te voet de anderen werden door Luciën nogmaals gebracht. Aangekomen bij onze huizen, werd er opgeruimd, spullen uitgezocht en de laatste biertjes gedronken. Tegen 00.30 uur lag iedereen in zijn bed.

Woensdag 13 sept.

Half 7 de wekker, opruimen, inpakken, afsluiten en wegwezen, het zit erop, met pijn in mijn hart vertrokken we weer richting nederland. Het waren fantastische dagen, zeker voor herhaling vatbaar, daarom hebben we alvast een voorzet gegeven en vast gezet dat we volgend jaar opnieuw deze golfreis gaan doen van 6 tot 12 sept. We spelen dan opnieuw 4 dagen, met deze keer een rustdag na 2 dagen. (nog 348 nachtjes slapen)!!!

Tot vrijdag 22 september als we onze competitie weer hervatten op onze mooie baan in Baarlo. Kom met velen, we gaan er dan ook weer een mooie pot van maken.