JAARVERSLAG 2024

Het Jaarverslag met Opperspreekstalmeester Peter Weijs.

Fotoreportages zijn hier te bekijken!

Peter Weijs

Golf Comité Morgen; Penningmeester, beheerder Bitterballenpot en Wedstrijdsecretariaat! Bovenal....Opperpreekstalmeester van onze Golf Sociëteit!

Vrijdag 5 juli 2024 | zomerafsluiting Golf Sociëteit BS Morgen,

Onze zomerafsluiting is vroeg dit jaar, dit ivm de schoolvakanties die dit jaar ook al vroeg van start gaan. Het weer was niet geheel zomers, dus buiten zitten was net te doen, daarbij zat het binnen bij Bart vol, zodat we wel buiten moesten gaan zitten. Rene had een ieder gevraagd een prijs of een prijsje mee te brengen, zogezegd zo gedaan, er lagen liefst 19 prijzen op onze prijzentafel. Het varieert van kleug (lottums voor kwats), alcohol, tot een bouwvakker voor een 4 tal uren. 

Met 4 flights konden we van start, bestaande uit 12 leden van BS Morgen en een viertal gasten, 2 gasten van onze golfvriend Pascal Marcelissen en 2 bekende gasten uit Grubbenvorst, de heren Marc Peters en Jos Mulders, we kunnen ze nog kennen van onze reis naar Oostenrijk in 2023. Jos en Marc wie kent ze niet…. Normaliter zijn dit 2 personen die wel wat prijzen mee naar huis nemen, we gaan het zien. Om 14.50 uur ging de 1e flight van start, waarna de andere flights natuurlijk snel aansloten. 

Helaas bleef het weer tegen sputteren en viel er regen tijdens bijna de hele ronde. Het werd weer droog toen alle 4 flights binnen waren. Benieuwd wie er goed gepresteerd zou hebben, in onze flight ging het alle kanten op, goede holes werden afgewisseld met slechte tot zeer slechte scores. Dat is Golf, het spel blijft op en neer golven. Helaas werd er door geen enkele speler een birdie gemaakt, deze prijs kan Rene bewaren voor een volgende keer. 

Ruud Janssen winnaar van de dag kreeg de prijs van Haico Dings, overhandigd door Peter Weijs. Bekijk HIER fotoreportage.

Haico won (het zou ook eens niet) de Tweary die werd gespeeld op baan 1, - Ruud won de Second Longest op baan 4, maar Ruud won ook de Longest op baan 6, - Jeroen won de Neary op baan 8,- Marc Peters won de longest op hole 9, (dus toch weer een prijs te pakken). De prijs voor de meeste parren ging ook naar Ruud, hij wist liefst 5 parren te scoren. Onze vriend Pascal kwam de prijs voor de bunkerballen ophalen, terwijl gastspeler Ralph Geurts de prijs voor de meeste waterballen wist binnen te slaan..

De top drie bestond deze middag uit 4 personen: Peter van de Plas, Rene Luijten en Marc Peters kwamen met een netto score van 33 slagen binnen, echter Par Koning Ruud had een netto score van 32 slagen en werd hiermee de dagwinnaar en schuift omhoog in het algemeen klassement.

Een speciale stimulerings/waarderings of aanmoedigingsprijs was er voor onze (bijna altijd) aanwezige dame: Mill Clevers. Tussen al die mannen blijft Mill fier overeind als het gaat om het spelletje, maar ook op hole 19 staat zij haar mannetje. Mill ontving de prijs geschonken door bouwbedrijf Willems (Ralph Geurts), zijnde een tegoedbon voor een bouwvakker voor 4 uur. Daar weet Mill wel raad mee, verwachten wij….
Er werd nog flink nageborreld, maar vanwege het buiten zitten en het EK werd het niet al te laat voor een ieder huiswaarts keerde. Onze 1e gedeelte van de competitie zit erop we gaan lekker andere dingen doen, zoals vakantie vieren etc. We zien elkaar waarschijnlijk weer op 16 augustus a.s. 

Wij wensen jullie allemaal een fijne vakantietijd.

De Winnaars Golfmarathon 2024
Jan Vorstermans Over-All winnaar!

Haico Dings op de Berckt
Jan Vorstermans Geijsteren
Jeroen Schouwenberg De Peelse

Vrijdag 21 juni 2024 | Golfmarathon 2024

Ook deze keer hadden wij als organisatie een doel gesteld wbt het aantal deelnemers, gingen we de vorige keren nog voor een 20 tal deelnemers, hadden wij dit nu bij gesteld op 16 spelers, en toch lukte het ook dit keer niet om vol te geraken. Enig moment waren we met 16, maar daar volgde ook weer snel een 3 tal afmeldingen op.. Helaas/pindakaas. Toch hadden we vandaag wel een Speler, Extra.  Maar zoals altijd hebben we het niet over degene die er niet zijn maar over hen die er wel zijn.

Zo is daar voor de eerste keer ons lid Albert/Appie Weijs. Albert betekent: Nobel/helder, Appie betekent: Verheven vader, Schitterend door Adel. In de naam Albert zit ook een gedeelte Bert, van Bert Janssen, laten deze mannen nu ook nog familie van elkaar zijn. Bert betekent: de glorieuse, lerend, stralend, glanzend. Aan jullie de eer om te bepalen of dit idd betrekking heeft op beide mannen.

Onze Extra speler, heeft als voornaam Frank, deze naam komt uit Frankrijk en betekent: Werpspeer, moedig en vrij gevochten. Ik ken Frank verder niet, dus aan jullie de eer om te bepalen of dit daadwerkelijk zo is.

Dan ff een ander Ding(s): En wel de uitvoering Haico, betekenis: Omheining, Heg. Een naam die vooral veel voorkomt in de gemeentes: Doetinchem, Groenlo, Zevenaar en Ruurlo, iedereen met een beetje topografisch vermogen weet dat we het dan voornamelijk over de Achterhoek hebben, De Superboeren wonen daar!! Idd daar hebben ze wel hier en daar een omheining nodig. Aan jullie de eer om te bepalen of dit ook klopt.

De naam Luc, betekent letterlijk: uit Lucania (zuid italie) Deze naam wordt voornamelijk gegeven aan het mannelijk geslacht en staat op plaats 209 van de namenlijst. Komt veel voor in de gemeentes Hulst-Veldhoven-Baarle Nassau- Venray en Sittart Geleen. Aan jullie de taak om uit te zoeken of dit waar is.

Peter vd Plas: De enige Peter die deze editie present is, tijdens de eerste en tweede editie liepen er zelfs 4 Peters mee, vorige editie waren dat er 3, nu nog maar 1 dus, maar wel een Rots in de branding, de betekenis van  Peter is Rots/steen. In 2023 werden er nog 24 kinderen met de naam Peter ingeschreven.  Aan jullie de eer om te bepalen of hij ook een echte rots in de branding is/was.

Weer ff een andere Ding(s) nu dus Falco. Deze naam is ontstaan uit het germaanse Falk, dit betekent: met een vale kleur. Deze naam werd in 2016, slechts 1x ingeschreven en staat op positie 1934 van de namenlijst. Aan jullie om te bepalen of Falco idd, een onopvallende/vale speler was vandaag/

Dan die gast van Rongen: Geert, betekent speer/dapper. Dit wil dus zeggen dat Geert de afgelopen week ff heeft getwijfeld of er nog een volgende editie van de marathon ging komen, maar een dapper figuur geeft nooit op  en gaat er als een speer tegenaan. Aan jullie de taak om vandaag bij het afscheid aan Geert door te geven dat jullie er in 2025 weer bij zijn..

Jeroen: betekenis: heilige naam, Nou/nou er wordt zo nu en dan toch heiligschennis gepleegd tijdens het golfen van onze Jeroen. Een masterclass vloeken kun je zomaar van hem krijgen, want er komt regelematig een gvd tje voorbij. Jullie hoeven niet te bepalen of dit zo is, want dit is zo!!!


Pascal De voornaam Pascalkomt uit het Frans, maar oorspronkelijk uit het latijn, waar Pascal verwijst naar Pascha, het paasfeest. Pascal betekent dus: met pasen geboren, of verwijzend naar het paasmysterie, paaslam etc. Ik geloof zeker dat Pascal weleens lam is geweest met Pasen, aan jullie de taak om uit te zoeken of dit ook zo is.

Jan: God is verzoenend dat is de betekenis van Jan. We kennen allemaal natuurlijk heel wat Jannen, en veel uitdrukkingen met Jan erin: Jan met de Pet – Jan en alleman – Jan modaal – Jan lul en Jan Rap en zijn maat.  Deze jan is verzoenend en streng op zichzelf. Aan jullie de eer om te zeggen of dit waar is.

John is de engelstalige variant van Johannes of Jan. Het is een van de meest voorkomende jongensnamen in de engelstalige wereld. John Speck past zo in het illustere rijtje met: John Wayne – John Travolta – John F Kennedy – John de Bever – John Denver of John Deere. Bewijzen jullie maar dat het niet zo is.

Rene. Afgeleid van het latijnse Renatus dat wedergeboorte betekent. Vermoedelijk wordt daarmee de doop bedoeld, wat als teken geldt voor opnieuw geboren zijn. Het kan zomaar voorgekomen zijn dat Rene vandaag een aantal keren is herboren. De 1r Rene is vermeld in de namenlijst in het jaar 1667. De katholieke naamdag van Rene is op 6 oktober. Aan jullie de taak om dit nooit meer te vergeten.


Tot het volgend jaar!

Peter Weijs


Vrijdag 17 mei 2024 | Homecourse te Baarlo.

Waanzinnig.

Het was al weer vrijdag, de voorspellingen, zeker voor de namiddag waren niet om naar huis te schrijven, maar tot ieders verbazing was het opnieuw een prachtige middag om een rondje te lopen en al zeker als het hier een wedstrijd betreft van onze reguliere BS Morgen competitie. Helaas wederom een aantal afmeldingen/afzeggingen, om uiteenlopende redenen. Het mag de pret niet drukken, we gingen tegen 15. 00 uur van start, weliswaar met een spat regen maar dat duurde niet langer dan hole 2. Paraplu’s weer opgeborgen en het jasje kon ook al snel uit. We gingen met 2 flights van 4 op pad, 7 leden van onze club en als gast was aangesloten de winnaar van onze allereerste competitie dhr. Wim van Knippenberg. 

Dus iedereen in zijn flight was op zijn hoede en gewaarschuwd. Ook onze eigen Peter v.d Plas was (eerste keer in 2024) aanwezig en kruiste met ons zijn golfclubs, Ruud Janssen liep ook voor de 2e kaart mee. Ruud had echter niet zijn dag en morste het ene na het andere punt, iets teveel Brugse Zot gedronken de afgelopen week, was zijn nuchtere uitleg. In onze flight werd verrassend goed gespeeld en naar later bleek ook flight 2 had goed gescoord en leek het een spannende middag te worden, maar er zijn altijd van die haantjes die alles nog net iets beter kunnen. 

Zijn naam is HAICO DINGS  speelt ff tussen neus en lippen door een nieuw puntenrecord, nog nooit vertoond nettoscore 25 slagen..  Ja, ja jullie lezen het goed, 25 slagen netto, daarbij de kans op 4 birdies, waarvan hij er uiteindelijk 2 wist te verzilveren. Zelf zat ik bij Haico in de flight en heb het dus live mee mogen maken, hier staat geen maat op! Wat een Topper.. Echt Haico waanzinnig goed gespeeld en dat terwijl ik zelf weer eens meedeed in de bovenste regionen, maar hier had ik niet van terug. 

Rest ons nog te melden dat ook Peter v.d. Plas een birdie maakte op hole 7, is hij dan misschien een concurrent voor de hoofdprijs?? Peter we hopen je in elk geval weer wat vaker te zien op onze golfmiddagen. Mannen we geven de moed niet op en gaan ervoor, elke volgende slag is dan weer de belangrijkste, wellicht krijgen we hier en daar nog een kans om onze topper te verslaan, anders blijft hij het hele seizoen met zijn dagprijs zitten.  Tot over 2 weken we spelen dan in Weert, Crosmoore, veel succes en hopelijk een goede opkomst.

17-5-2024: Haico Dings voor de 2de maal op een rij winnaar van de dag!

1e Birdie dit seizoen voor Peter van der Plas!

Hieronder nog ff de tussenstand voor degene die op dit moment minimaal 5 kaarten hebben gespeeld:

Haico maakte zelfs 2 Birdies!

Vrijdag 10 Mei 2024 | De Berckt Baarlo

Helaas deze keer geen uitgebreid verslag van Peter W. omdat hij er niet bij kon zijn.
Ook ik kon er helaas niet bij zijn maar heb wel vertrouwelijke :-) informatie ontvangen om een klein verslagje te kunnen maken.

Het was in elk geval een mooie zonovergoten golfmiddag waarbij weer gestreden werd om de punten en de Birdies.
Haico Dings mag zich deze keer de gelukkige noemen, hij werd winnaar van de dag en maakte ook nog eens een Birdie op hole 9, en dat is best wel knap gedaan! Haico ontving de dagprijs van Marco Hendriks die er een mooi verhaaltje over wist te vertellen

René

10-5-2024: Haico Dings winnaar van de dag ontvangt de dagprijs van Marco Hendriks.

26-4-2024: De dagprijs ging naar winnaar Marco Hendriks. Die ook zijn 1e Birdie maakt van dit competitiejaar.

Vrijdag 26 April 2024 | T Woold te Asten/Heusden

Binnen komen met een Birdie.

Voor degene die er niet bij waren deze middag is dit een vraag voor degene die er bij waren is dit snel beantwoord. Zijn naam is Marco Hendriks, deze golfer kwam zag en overwon. Volgens eigen zeggen had hij al meer dan een half jaar geen golf meer gespeeld, maar uit de score kaarten was daar niets van te merken. Op de prachtige baan in Asten/Heusden tegen natuurgebied de Groote Peel aan, vervolgde wij onze competitie met 2x 9 holes. 8 spelers kwamen opdagen met als nieuweling de eerder genoemde Marco Hendriks. 

Tijdens de lunch met Rene en Marco had ik hem al een beetje leren kennen, geboren Venraynaar, van origine kok, nu directeur van een beveiligingsbedrijf, opererend door geheel Nederland. Marco dat doe je goed. Wat hij nog meer goed doet is golfen, hij maakte een birdie op hole 12, sloot de eerste 9 holes af met een netto aantal slagen van 35, de tweede 9 holes werden afgesloten met een netto score van liefst 31 slagen. Totaal 66 slagen over 18 holes, de tweede plek was voor Jeroen Schobbers met netto 73 slagen , derde plaats met 79 slagen voor Haico Dings. 

Marco we hopen dat je (kunt) blijven komen op onze golfmiddagen, zodat je in elk geval 5 kaarten kunt lopen zodat je meedingt naar de uiteindelijke hoofdprijs van onze competitie. Zoals al eerder genoemd een prachtige baan in de brabantse peel, met een goede lunch vooraf, (althans voor Rene, Marco en ik) gingen we tegen de klok van drie van start. Met 2 flights van 4 waren we vertegenwoordigd. Spelend in het zonnetje, op bepaalde momenten zelfs enkel in ons poloshirt, uiteraard van BS Morgen. De ballen vlogen weer alle kanten op en zelfs soms de goede kant. 

De resultaten waren zeer uiteenlopend. Tegen 20.00 uur (ja, 5 uur gelopen op 18 holes) slenterde we het restaurant binnen voor een snelle dronk en graag een hapje eten, er werd een aanslag gepleegd op onze bitterballenpot. Frietjes, bitterballen, uienringen en gefrituurde kipstukjes werden op tafel gezet, enkele keren knipperen met de ogen en de schaaltjes waren weer leeg. 

Mannen het was weer een zeer gezellige middag met een super afsluiting in het restaurant. Tegen 21.15 namen we weer de auto en keerde terug richting Limburg. Onze volgende wedstrijd staat gepland voor vrijdag 10 mei, 15.00 uur homecourse Baarlo, hopende op een goede opkomst, tot dan.

Goed Weekend.

Vrijdag 5 april 2024 |  Homecourse Baarlo

Dubbele cijfers

Sinds lange tijd zijn we weer eens met meer dan 9 golfers aanwezig, dus dubbele cijfers. De temperatuur was boven de 9 graden dus dubbele cijfers. Rene werd vorige week 60 dus al 51 jaar in de dubbele cijfers. Het aantal slagen (netto) lag ook boven de 9, dus ook hier dubbele cijfers.

We gaan van start met 4 flights van 3 personen, maar niet voordat Rene zijn aangekondigde verjaardag nogmaals aankondigt en ons allen voorziet van een snicker voordat we de baan in gaan. Het weer mag er vandaag wezen, echter stond er een behoorlijke wind waar je flink rekening mee moest houden. Ballen onder de wind spelen was vandaag op enkele holes vereist, verder was zoals al gezegd de temperatuur voortreffelijk! De slechtweer spelers zijn onterecht niet komen opdagen. 

De banen waren nog behoorlijk nat en op sommige plaatsen had je daar ook zeker (nog) last van, het onder de bal doorslaan op natte plekken gebeurde regelmatig waardoor je telkens een (te) korte bal speelde. Rond 17.00 uur waren alle flights binnen en konden we met zijn allen plaats nemen in het zonnetje op het terras van golfclub de Berckt. 

5-4-2024: Roy Willemsen Dagwinnaar in Baarlo ontvangt het kado van Bert Janssen.

De punten werden snel geteld en de scores opgemaakt. Echter voordat we de dagwinnaar bekend gingen maken was er eerst nog even aandacht voor onze jarige PATER FAMILIAS, Rene. 

Als golfgroep hebben wij hem een cadeau aangeboden en een mooie keten omgehangen van golfballen waaruit duidelijk bleek dat hij 60 jaar geworden was. Rene was uiterst verrast met deze aandacht en bedankte allen voor het mooie cadeau, Rene het is je gegund en wij hopen dat het een mooie plaatsje krijgt ergens binnen de BS Morgen organisatie. Tussendoor werd er van alles aan lekkers op de tafel gezet, en dit was niet alleen drank. Rene had goed gezorgd, of laten zorgen. Dan terug naar onze competitie, de top 3 bestond wederom uit 4 golfers deze keer. 

Er werden geen birdies gemaakt vandaag! Op de gedeelde 3e plaats eindigden Jeroen en Geert R, 2e werd Theo Clevers en winnaar van deze dag werd Roy Willemsen. Roy kreeg de dagprijs uitgereikt door Bert Janssen, die deze keer ook voor de 2e plaats een prijsje voor handen had. Roy en Theo nogmaals gefeliciteerd en succes in het verdere verloop van onze competitite. 

Inmiddels zijn er 6 kaarten gespeeld door een 4 tal golfers, dit zijn Jan Vorstermans, score beste 5 = 261, Rene Luijten, score beste 5 = 241, Haico Dings, score beste 5 = 217,5 en Jeroen Schobbers, score beste 5 = 214.5 

Verder zijn er enkele spelers die 4 kaarten hebben gelopen en met een mooie 5e kaart een bedreiging kunnen vormen voor de top 3! Onze volgende bijeenkomst is in Asten Heusden golfbaan Het Woold, we lopen dan weer 18 holes, zijnde 2x 9 voor onze competitie. Hopelijk zijn we dan weer met dubbele cijfers. Tot dan.

PS: de cadeau voor Rene app wordt opgeheven..

22-3-2024: Jeroen dagwinnaar in Baarlo ontving de prijs van Haico Dings. Jeroen maakte ook zijn 2de Birdie van dit jaar. Goed op dreef...

Vrijdag 22 maart 2024 |  Homecourse de Berckt te Baarlo.

The Godfather:

Ook vorig verslag had ik voorzien van een titel, maar ik denk dat Rene het niet begrepen heeft en de titel heeft uitgegumd. De titel van het vorige verslag was: IETS…. Vandaag probeer ik het weer en heb dit verslag voorzien van de titel Godfather, later zal duidelijk worden waarom. Benieuwd of deze titel wel wordt gehandhaafd.

We spelen vandaag alweer de 5e kaart voor onze onderlinge competitie. De 5e kaart hoor ik er al enkele denken, maar inderdaad we speelden voor de derde keer in Baarlo voor een competitiekaart en tijdens onze ronde op de Peelse (d.d. 8 maart) speelden we 2x9, ook meetellende voor de competitie. 

Er zijn dus alweer enkele spelers die ook daadwerkelijk 5 kaarten hebben staan, is natuurlijk de vraag of deze al goed genoeg zijn om in de top mee te doen. Waar we in het begin van de week nog hoop hadden om weer eens te starten met 10 of meer spelers, waren we op deze middag uiteindelijk met 8 spelers die in 2 flights van start gingen. Het weer van de afgelopen dagen deed je denken dat de lente volop aan zet was, echter deze middag dreigde de lente af te haken en waren er weer dreigende luchten waaruit op het allerlaatste moment nog een fikse bui viel. 

De mannen  en dame van flight 2 hadden hiermee te dealen. De baan was qualifying, dit zou beteken dat we ook de nieuwe regel(s) moeten toepassen! De voornaamste nieuwe regel is: mannen met HCP 36 en hoger afslaan vanaf rood, Dames met een HCP 27 en hoger afslaan van rood. Onze mannen (flight 1) hadden hier lak aan en gingen ook vanaf geel. Zelf zat ik ook in flight 1,  waarin verder Rene, Jan en Theo meeliepen. 


Theo had even niet meer gespeeld omdat hij druk was geweest met zijn verhuizing binnen Grubbenvorst. Hij was aardig op dreef en speelde de ene na de andere bal in de hole alsof het niets te betekenen had. Putten, chippen alles lukte deze middag. De andere 3 speelde zeer wisselvallend, dan weer een goede hole, dan weer een hole die nergens op sloeg. Flight 2, met aan boord: Haico, Jeroen, Roy en Mill, maakte er naar eigen zeggen een mooie strijd van, waarbij blijkt dan na 9 holes, vooral Jeroen en Roy goed tot zeer goed gespeeld hebben. Jeroen mocht op baan 7 zelfs (weer) een birdy noteren, waarmee hij de  koppositie in het birdyklassement te pakken heeft. 

Na het tellen van de punten en de berekening van de netto score, bestond de top 3 van deze middag uit: Roy Willemsen (3e) met 35 slagen, Theo Clevers (2e) met 32 slagen en Jeroen Schobbers (1e) met 30 slagen. De dagprijs werd uitgereikt door Haico Dings, hij overhandigde Jeroen een golfhanddoek met het opschrift THE GODFATHER. Een leuke prijs om te winnen en zeker om te ontvangen van onze enige eigen GODFATHER, zijnde Haico Dings. 

In het clubhuis was het nog gezellig napraten en bijbabbelen met een drankje en (teveel) bittergarnituur. Na verloop van tijd rolde we als een bitterbal het clubhuis uit naar de auto’s. 

Onze volgende ronde is op 4 april a.s. we spelen opnieuw in Baarlo, na de ronde wil Rene met ons gaan vieren dat hij op 29 maart 2024 de mooie leeftijd van 60 jaar heeft mogen bereiken. Dus dit is een uitgelezen kans om met zijn allen aanwezig te zijn en Rene een mooie middag te bezorgen. Tot vrijdag 4 april…..

Vrijdag 8 maart 2024 |  De Peelse - Sevenum

Hierbij  het gelegenheidsverslag van René, door afwezigheid van onze Opperspreekstalmeester Peter W. [Ski vakantie 😁]

De 1e gastbaan van de competitie, 18 holes op de Peelse Golf.
Het zonnetje kwam door maar er stond wel een straffe koude wind.  De baan was nog op veel plaatsen erg nat.
Haico, Roy en René waren als eerste aanwezig om te genieten van een heerlijke lunch.
Rond 12.30 uur druppelde iedereen binnen om zich op te maken voor de 18 holes.

Roy en Geert R. zaten in flight 1 met een buggy om zere voet van Roy en knie van Geert te ontzien.
Peter W. liep als derde mee in flight 1 maar moest ook direct weer weg op ski vakantie.

Voor de meeste was het een "golfende" golfmiddag! En werd er ook kou geleden, degene die in de buggy zaten natuurlijk, te weinig beweging 😀

Het wedstrijd secretariaat onder leiding van Geert Rongen presenteerde de winnaar van de dag, Haico Dings.
Haico kreeg van Geert Rongen een persoonlijke prijs overhandigd, een waar kunstwerkje.

Jeroen Schobbers maakte zijn eerste Birdie van het jaar! Proficiat mannen.

Na de prijsuitreiking werd het te koud buiten en  hebben we binnen op "hole 19" nog genoten van de bitterballen, frietjes en veel gezelligheid  met sterke verhalen.

Graag tot vrijdag 22 maart in Baarlo.

René


8-3-2024: Winnaar van de dag, Haico Dings ontvangt van Geert Rongen de dagprijs.

1-3-2024: Winnaar van de dag Bert Janssen! Kreeg een mooi prijsje van Appie Weijs.

Vrijdag 1 maart 2024 |  Homecourse de Berckt - Baarlo

Iets te weinig aanwezige golfers deze vrijdagmiddag. Iets betere condities dan vorige week, iets slechter gespeeld door allen die vanmiddag aanwezig waren, iets minder porties bitterballen genuttigd, iets minder drank dan vorige week.

We gingen van start met 2 flights van 4. Roy Willemsen had zich nog op het laatste moment afgemeld.
De baan is aan het opdrogen en begint langzamerhand weer op een golfbaan te lijken. 

Op de meeste fairways was het gras vers gesneden en dit geeft al een heel ander gevoel en ziet er veel beter uit. Het tijdelijke water wat er de laatste weken gedurig is/was begint terug te trekken. We kunnen ons opmaken voor het moment dat de baan qualifying gaat zijn. Er stond wel een behoorlijke wind tijdens onze ronde, een wind waar je op hole 5, 7 en 8 behoorlijk mee moest weten te dealen. 


De meeste van ons is dat niet gelukt een constatering die je kunt opmaken aan de hand van de dag uitslag.
Een ieder die vandaag een kaart heeft gelopen en vaker komt dan 5 keer, zal deze kaart niet voorbij zien komen bij de beste 5!
Zelfs onze cracks uit de top 3 van vorige week, Haico en Rene lieten het er een beetje bij zitten. Ware het niet dat Haico toch nog bij de top 3, deze bestond uit 4 spelers, zat.

Eerste van de dag met een netto score van 38 slagen was Bert Janssen, hij zou de dagprijs uitgereikt krijgen van zijn volle neef Appie Weijs, maar die had de dagprijs achter gelaten en op hole 9 zijn biezen gepakt, zonder een kaart in te leveren. 

Waarschijnlijk was zijn spel nog dramatischer dan de rest, of was er een andere reden voor zijn vertrek halsoverkop. Mss gaan we het nog horen.
Bert werd nog ff toegesproken door Rene vanwege zijn behaalde succes (winnaar golfdag hoge handicappers) van vorig seizoen, en de daarbij behorende opname op de Wall of Fame. We hebben afgesloten zoals gebruikelijk met bittergarnituur en een welverdiend drankje. 

Op naar volgende week , 18 holes bij de Peelse, komt met velen! Het weer wordt steeds beter dus de baan op met zijn allen. Tot vrijdag, ik ben er nog net bij voordat ik die avond afreis naar Oostenrijk om enkele dagen lekker te gaan skiën en apres-skiën.


Vrijdag 23 februari 2024 | Homecourse De Berckt – Baarlo.

Hallo golfers van BS Morgen golf, we zijn weer los en gestart met onze interne competitie. Vandaag stonden er 12 golfers op het lijstje van Rene. Helaas moest Bert zich afmelden vanwege het overlijden van zijn schoonmoeder. (wel maar liefst 92 jaar mogen worden).Bert namens ons allen gecondoleerd en sterkte voor de komende tijd. 

Helaas kwam er ook nog een afmelding van Appie, maar positief was dan weer dat Ruud zich op het laatste moment aanmelden om met ons te spelen en niet met de groep cowboys! Ondanks dat de baan nog niet qualifying is hebben we besloten om wedstrijdvorm te spelen en de kaart (kan) dus mee tellen voor de eindstand. De baan is/was erg soppig, opteeën op de fairway is noodzakelijk anders sla je er sowieso onderdoor. 

Voor de mooi weer golfers (waaronder Jeroen) was dit een slechte dag, we trotseerde met zijn allen nog ff een flinke regenbui. 


Winnaar van de dag Geert Rongen [rechts] ontvangt van Jan Vostermans de dagprijs, een mooie stamroos. Tevens maakt Geert zijn 1e Birdie van het jaar!

Nadat de 3 flights hun intrek hadden genomen in het clubhuis kon het nakaarten beginnen, Rene zat al weer snel te pushen want hij moest op tijd naar huis. Terwijl er de officiële opname van onze golfdag, competitie en birdy winnaars op het programma stond. Dus snel de dag uitslag bekend gemaakt. Netto slagen variëren van 33 tot en met 43, de top 3 bestond uit Rene, Haico en Geert, waarbij Geert met netto 33 slagen Rene en Haico net voor bleef met hun 34 slagen. De top 3 staat! En opnieuw zien we daar weer de favorieten zoals Haico en Geert, aan ons deze mannen het vuur aan de schenen te leggen en ze uit de top 3 te spelen. Ook werd er (weer) een birdie gemaakt en wel door Geerts, ook hier nestelt hij zich naast Bert (birdie 2 febr) in de top van het klassement, maar mannen het seizoen is nog lang. 

Nieuw in dit seizoen is dat hij/zij die een birdie maakt van Rene een BS Morgen gesigneerde birdiebal ontvangt. (Bert heeft deze nog tegoed). Na de wedstrijd en het opnemen van de winnaars op de WALL OF FAME was het nog lang gezellig en onrustig in het clubhuis, tegen 20.00 uur werden we erop gewezen dat Bart ging sluiten. De reis huiswaarts werd ingezet. 

Maar niet getreurd, ons programma zit de eerste weken bomvol, vrijdag 1 maart spelen we wederom in Baarlo, waarna we op 8 maart 18 holes gaan spelen op de Peelse. Dus zorg dat je erbij kunt zijn. Tot dan. 


GOLF VERBINDT

Meld je aan bij onze club die verbindt